Marengsbonanza!!

I dag har vi stekt marengstopper til dåpen, både til å ha på kakebordet i seg selv og til pynt på unicornkake! De er jo så fine! En sånn må vi het klart ha 🌸

Marengs er jo så enkelt å lage! I tillegg er det utrolig dekorativt !! Jeg har laget i mange ulike pastellfarger.

Tips: bruk romtempererte eggehviter og pass på å ha en helt ren bakebolle.

Marengs/ pikekyss

4 eggehviter

240 g sukker

Varm ovnen til 200 C, spre sukkeret på en stekeplate med bakepapir og stek i ca 7 min. Det skal ikke bli brunt, men kan godt smelte bittelitt i kantene.

Imens sukkeret steker pisker du opp eggehvitene i kjøkkenmaskin til de skummer og stivner. Tilsett det varme sukkeret litt etter litt imens du pisker. Sett nes varmen på ovnen til 100 C. Fortsett å pisk i ca 10 min, tilsett gelefarge tilslutt.

Sprøyt ut fine pikekyss med ulike tipper om du vil, jeg brukte tip 2D til rosene.

Stekes i 1-2 timer (avhengig av størrelse på marengsen) på 100 C. Man kan sette flere brett inn i ovnen samtidig.

Lykke til!!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg