Karamellisert popcorn!

Sist helg lagde vi noe nytt. Tanken er at jeg skal bruke det til pynt på toppen av cupcakes, donuts og karamellkake. Men det er syyykt digg bare i seg selv også. Er noe med den kombinasjonen imellom søtt og salt som jeg bare elsker!

Lettvint var det også! Blir ett fantastisk crisp karamellfilm utenpå popcornet av denne oppskriften. 

 

  • 100 g Smør
  • 100 g Mykt brunt sukker
  • 100 g Lys sirup
  • 1/4 ts Natron
  • 1,5 ts Salt
  • 75 g Poppet popcorn

Smelt smør i en kjele, rør inn sukker og sirup og la koke litt til sukkeret løser seg opp 2-3 min ( ikke rør ).. Så skal det koke i nye tre minutter, men nå skal du røre i kjelen hvert 30 sekund. ( obs…pass på så du ikke har for høy varme, jeg og Dina svidde denne blandingen første gang vi prøvde hehe..).

Nå rører du inn natron og salt, rør godt..Natronet gjør at karamellen blir lysere og mer fluffy på en måte. Fasinerende å se på synes jeg 🙂

Nå kan du røre inn popcornet, bland det godt sammen og spre det ut på en bakepapirkledd stekeplate.

Stek i ovnen på 150 C i ca 6-7 min!

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg