Vi har hjemmesommer med barna i år! 12 tips til aktiviteter med barn vi har tenkt å gjennomføre i år!

I år blir sommerferien med barna hjemme, men likevel skal vi forsøke å gjøre ferien så rik på sommerlige opplevelser som vi bare kan. Trenger ikke være kjedelig å være hjemme tenker vi, det spørs hva man gjør det til. Hovedfokuset er selvfølgelig barna disse ukene, det gjelder å finne frem kreativitet og å ta i bruk nærområdet vårt og det som skjer der fremover. Gjør litt research på nettet og man ser det er masse spennende som skjer rundt oss, det kan også være spennende å være turist i egen by tenker vi. Det viktigste er for oss å være sammen, oppleve og kose oss!

Vi bor jo litt utenfor Trondheim så vi benytter oss av den fine byen vår og områdene rundt…

Våre ferieplaner deler vi gjerne med dere:

1. Idag var det litt dårlig vær, kun 10 C og overskyet / småregn. Så idag satte vi kursen imot pirbadet i Trondheim. Denne planen laget vi igår etter å ha sjekket værmeldingen! En perfekt dag å besøke badet på ! Så nå har vi fornøyde barn som har badet i mange timer idag 🙂

2. Martna i midtbyen

3. Nå fremover er det veldig gode værmeldinger i trøndelag.. En finværsdag nå neste uke planlegger vi en tur til Munkholmen, for de som ikke er kjent i Trondheim så er Munkholmen en liten øy ca 2 km utenfor Trondheim sentrum. Det går båt jevnlig igjennom dagen tur / retur Ravnkloa- Munkholmen. Her er det fint å bade, dra på omvisning i det gamle klosteret som i senere tid også ble brukt til både festning og fengsel. ( omvisning en gang i timen på sommeren). De3t er også resturant og kafe på Munkholmen.

Munkholmbåten på tur inn til Ranvkloa en vakker julidag.

4. Fisketur 

Barna i huset har fiskestenger som vi kjøpte for ett par år siden, i nærområdet vårt har vi fiskevann i flotte omgivelser vi kan ta de med til. Pakker en liten sekk med grill ( kanskje får vi fisk å grille… Men tar med pølser i backup 🙂 ) , drikke og litt å kose oss med. Bruker å være vellykket 🙂

Fisketips for barn :https://www.ut.no/artikkel/1.7254719/

                                                                         

5. Tur på stranda

I sommer håper vi på mange turer på stranda, vi har både fine ferskvann og sjø rundt oss.. Her kan barna bade, fiske krabber, lete etter ting og dyr i fjæra, bygge sandslott og nyte varme dager sammen med familien.

6. Tur til Storfossen 

Her har jeg lyst til å ta turen i sommer med famiien, hvis jeg klarer å gå dit da, hehe… Det er i underkant av 1 km å gå opp fra bilen så håper det skal gå fint. Perfekte rammer for å ta bilder av barna samtidig som det er en fin tur for barna. Jeg har skikkelig lyst til å ta fine bilder jeg kan forstørre og henge opp i huset av barna våre og drømmer litt om å gjøre det her i sommer!

7. Kino

En grei back up på regnværsdager som det som regel er noen av på sommeren i trønderlag 🙂

8. Harrytur til Sverige

Barna i huset elsker å dra til sverige å handle snop, capri sun, brus og diverse.. Det må vi prøve å få til i sommer som en dagstur. Er ca to timers kjøring fra oss til grensehandel. 

                                               

9. telttur i hagen med venner

Beregn at dette kan bli en natt med lite søvn, så mulig det er lurt med en dag uten så mye planer dagen etterpå 🙂

10. Lag “badeland” i hagen!

Vi har satt opp ett bestway basseng på 2500 l i hagen som vi har klorbehandlet og hatt oppi badeleker, det er gøy! Itillegg skal vi sette opp en sklie ned bakken på plena vår samt at vi har vannspreder å bade i, deilig på varme dager! Barna her i huset liker å sette vannsprederen under trampolina så det spruter vann opp duken 🙂

11. Prosjekt “male dukkestue”

Dette er noe barna skal få jobbe litt med i sommer! Den trenger litt TLC både på utsiden og innsiden og barna elsker å male! Perfekt!!

12. Snart er det bærsessong! Vi må ta noen turer i skogen for å se på blåbærene fremover 😉

( gammelt bilde, se så små og søte!! )

 

 

Makroner med lemoncurd <3 Den beste oppskriften på makroner jeg har funnet…

Nå har jeg laget makroner med ulike oppskrifter, og med ulikt resultat, dette er jo noen skjøre små kaker ,og det er små mistak som skal til for å få dårlig resultat.  Noen har blitt crispy på overflaten som de skal være men manglet seighet,og vært så å si hule inni. Noen har blitt blasse og manglet føtter. Noen har av andre årsaker blitt mislykkede.. Det skal så lite til imellom å få perfekte makroner til mislykkede.. Makroner er virkelig en lunefull liten sak.

Nå tenkte jeg å dele den oppskriften jeg har lyktes med nå i det siste, det er Pascal sin oppskrift og den blir laget med fransk marengs. vet noen sverger til italiensk marengs når de baker makroner ( med sukkerlake i eggehvitene) . Det har jeg ikke prøvd enda men det kan kanskje gi en blankere marengs og dermed mer glossy makroner? Usikker…  men har tenkt å utforske det også. Uansett er det noen triks jeg har funnet ut når jeg nå har bakt noen runder mislykkede makroner og noen vellykkede makroner 🙂

Her er oppskriften jeg brukte på makroner med lemoncurd ( eeelsker sitron! )

Makroner med lemoncurd ( Pascal Dupuy´s oppskrift)

 • 140 g mandelmel/ mandler
 • 185 g melis
 • 115 g eggehvite
 • 62 g sukker
 • konditorfarge

Bland sammen mandelmel og melis i en bolle. Du kan her enten bruke mandelmel fra butikken eller kjøp mandler og kjør i foodprossesor til finkornet mel selv. OBS! Hvis du kjøper mandelmel så må du ikke kjøpe den fettreduserte typen i fra helsekostbutikker o.l det kommer til å gi ett dårlig resultat.

Sikt melis/ mandel blandingen over i en annen bolle.

Pisk eggehvitene med litt av sukkeret til det begynner å skumme, tilsett litt og litt sukker og pisk i bakemaskin til du har en fin, blank og stiv marengs, bland så farge i marengsen.

Bland sammen marengs og melis/ mandel blandingen. Nå kommer det som er en hårfin balanse… Her må du rett og slett kanskje prøve og feile noen runder.  Rører du for lite i makronrøren blir makronene for luftige, rører du for mye blir røren for rennende. Rør sammen til massen er så rennende som softis lærte jeg meg og det er det jeg har gått ut ifra. 

Ha massen over i en sprøytepose med en rund tipp og sprøyt ut makroner på enten ett bakepapir eller en makronmatte ( fåes kjøpt på de fleste bakebutikker, jernia, obs, traktøren osv)

Nå skal makronene tørke til de får en liten hinne på overflaten før de stekes. Dette er viktig for at de skal heve å få de karakteristiske føttene som makronene skal ha. ( ca 30 min) 

Stek i ca 12 -15 min i varmluftsovn på 140-150 C

Avkjøles litt på matten / bakepapiret før du tar de av. Avkjøl helt før du fyller de med valgfritt fyll, idag med lemoncurd for min del.

Lemoncurd

 • 2 egg
 • Saft og revet skall av 1 sitron ( kun det gule, det hvite har for bitter smak)
 • 100 g sukker
 • 62 g romtemerert smør

Kok opp egg, sitronsaft, skall, og sukker og la koke i 1 min i en kasserolle imens du rører godt.

Avkjøl til massen har ca 40 grader å pisk inn smøret med håndmikser til en glatt krem.

Avkjøl helt og la stå i ett par timer i kjøleskap før du bruker curden i makronene.

 

Om å være gravid som 36 åring.. 12 år etter sist svangerskap.

Jeg er 36 år… blir faktisk 37 kort tid etter lillemor er født. Første gang var jeg 19 år da jeg ble gravid. Er det en forskjell? 

Svaret er JA.. Jeg merker det på forskjellige måter.

Svangerskapet er litt tungt nå, jeg kjenner jeg teller dager til det er over, klarer ikke nyte det. Vil bare ha det overstått egentlig. Jeg er sliten , bare en dag der jeg skal noe spesielt utenom det vanlige sliter meg totalt ut ,og jeg ender opp som ett slakt tidlig på kvelden. Sånn var det ikke å være gravid tidligere i livet. Jeg har fått bekkenløsning og sliter med å gå om det er dager jeg har stått eller gått litt for mye tidlig på dagen. Det er skikkelig frustrerende for en dame som gjerne skal klare alt selv og som ikke godtar helt at kroppen min ikke fungerer som den skal. 

Jeg er mer bekymret,  sliten og har mer komplikasjoner enn med de to jeg fikk tidlig i voksenlivet. Jeg selv har unge foreldre, min mamma var 19 da hun fikk meg, og når hun var to år eldre enn jeg er idag ble hun mormor.. Jeg blir mamma nå,  og har en toåring når jeg er like gammel som hun var da hun fikk barnebarn.. En rar tanke. Men dette blir siste graviditet uten tvil! Jeg er glad hun har søsken å støtte seg på, jeg trenger ikke kjenne på trangen til å gi henne søsken nå, de er riktignok er 17, 12, 7 og 5 år eldre enn henne…men uansett, mange får sin første når de er godt opp i trettiårene, sånn er det. Noen er det riktig for ,og det respekterer jeg fullt ut, da har det kanskje ikke passet før. Ser det tydelig når jeg sitter på venterommet før ultralyd osv, mange er på min alder og kanskje eldre. Men jeg som har blitt mamma som både ung og “gammel” kjenner litt på forskjellene. 

Med de to første var jeg ikke på langt nær like bekymret og tankefull i forhold til det som skulle skje, da tok jeg det bare som det kom. Alt på strak arm, no worries og full av energi og pågangsmot! Mer energi er en nøkkel som er en positiv fordel som ung mor, unge mødre takler mindre søvn bedre sies det også, men tror det skal gå greit. Har vent meg til å sove lite de siste mnd av svangerskapet også, så føler meg forberedt på lite søvn. Jeg tror derimot jeg er mye mer tålmodig nå som en eldre og mer moden mamma. Jeg har ro til å nyte tiden i større grad, og vet hvor fort småbarnstiden gått før det plutselig er over, det er så viktig å roe helt med å nyte disse få årene da barna er små.  Erfaring fra at vi tilsammen har hatt 4 babyer før teller også så klart positivt!

Jeg gleder meg helt vilt denne gangen også, det er ikke noe forskjell. Men jeg kjenner jeg kommer til å uroe meg mer for henne, samtidig på den positive siden som jeg har mer ro i meg til å nyte mammalivet igjen. 

Det som er realiteten er at det er mange for og imot for å bli mamma som både ung og litt eldre. Man er på forskjellige steder i livet, og har forskjellig fokus. Men uansett er det like stort å oppleve det. Angrer ikke ett sekund på at lillemor kommer inn i livene våre. Veien dit har bare rett og slett vært litt anderledes… Og kanskje blir noe bedre og noe ikke som småbarnasmamma på 37 år også.. Vi får vente å se! Fantastisk blir det uansett! 

Jeg går nå inn i uke 33 i svangerskapet, blir det keisersnitt har vi bare 5 uker igjen til å møte babyen vår! Som vi gleder oss! Det blir mer og mer virkelig for oss alle sammen for hver dag som går nå. Barna gleder seg mer og mer også! De har kommet til oss for sommerferie nå og skal være i 3 uker sammenhengende. Etter det blir de borte på ferie ifra oss i 3 uker.. Og under de ukene blir de kanskje storesøsken! Må nok låne de litt da isåfall så de får møte lillemor når hun blir født. Ny ultralyd 2. Juli.. blir spennende !! 

 

Vognkjøp til lillemor <3

På appen min idag står det 56 dager igjen til termin! Jøje meg… tiden flyr! Hvis jeg skal ha keisersnitt i uke 38 er det jo jammen meg ikke lenge igjen til vi har babyen i armene våre! Må si det er noe jeg gleder meg mer og mer til, ha henne utenfor kroppen skal bli en fryd! Er litt sliten og lei idag, har ikke sovet så mye de siste to nettene men men… Siste innspurt nå!

Er så klar at jeg til og med har pakket en god del av sykehusbagen allerede.. hehe.. så nå må bare tiden gå fort til lillemor kommer.

Idag har vi iallefall fått på plass en ting som har stresset meg litt, idag kjøpte vi vogn til babyen. Superfornøyd! Valget fallt på en Emmaljunga mondial delux med chrome understell. Jeg synes den er perfekt!

Dette var våre kriterier når vi skulle kjøpe vogn : 

1. Vi kan ikke ha en vogn med små hjul som kun egner seg i byen og på kjøpesenter, vi skal trille på grusveger og i snø i vinter så vi må ha hjul med størrelse på og som kommer seg frem.

2. Helst luftfyllte hjul, noe som vi tenker er mer behagelig for barnet og oss som triller når det gir litt mer demping. 

3. Størrelse… Vi ville ha en vogn vi kan ha frem til barnet er 3 år, så det skal være en med litt størrelse. Hjemme har vi plass til stor vogn men i bilen igjen er det litt upraktisk siden vi er så mange.. Vi går uansett for en med romslig bag og litt størrelse og med god plass til vinterpose når den tid kommer.

4. Vogna skal være lett å klappe sammen med praktiske løsninger

5. Vi ville ha en vogn der vi kan velge hvilken vei sportsdelen skal vende.. Istarten vil man jo kanskje gjerne ha barnet vendt imot den voksne. Ikke alle vogner det er mulig…

6. Farge.. Vi ville ha noe nøytralt. gjerne helt svart eller hvit

Vognen vi endte opp med fylte våre kriterier og vel så det, i tillegg kjøpte vi en adapter til bilstolen så vi kan klikke den rett på understellet på vognen, kjekt!

Vi feiret kjøpet med en skikkelig kosekveld med sjømat! En favoritt her i huset, vi begge to elsker skalldyr! 

 

 

 

Sukkerbrød med creme mousseline og glaserte bær

Sukkerbrød med creme mousseline og glasserte bær

 

Sukkerbrød

 • 2 egg
 • 1 eggeplomme
 • 80 g sukker
 • 80 g hvetemel
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 ts bakepulver
 • Revet skall av 1 sitron 
 • 40 g smør

Smelt smør på lav varme og avkjøl, smøret skal være flytende men ikke varmt

Pisk eggedosis av egg, eggeplomme og sukker i en bakemaskin

Sikt mel, vaniljesukker og bakepulver og vend i eggedosisen

Bland 3 ss av røren i det avkjølte smøret og bland godt, tilsett så blandingen i resten av røren og vend inn. 

Stek på varmluft 180 C i 15 min

 

Creme mousseline

 • 2,5 dl H melk
 • Vaniljestang
 • 110 g sukker
 • 25 g maizenna
 • 125 g usaltet smør ( romtemperert)
 • Rom eller cointreeau om ønskelig

Snitt vaniljestangen og skrap ut margen, legg margen og selve stangen i en kasserolle sammen med melk og sukker, gi ett oppkok

Bland sammen egg, eggeplomme og maizenna og rør til massen er uten klumper. Hell i den varme melken under omrøring, sil deretter blandingen tilbake i kasserollen og kok opp og la koke i ca 1 min under omrøring med en spiralvisp. smak til med rom el. om du ønsker det.

Hell kremet ut på ett kaldt brett, dekk med plastfilm og avkjøl til romtemperatur,

Ha vaniljekremen i en bakemaskin og pisk inn smør til alt er en glatt krem. 

Avkjøl

Gele til glassering

 • 0,5 l vann
 • 200 g sukker
 • 25 g gelatinpulver eller gellan

Kok opp vann, tilsett sukker og gelatinpulver. Avkjøl litt imens du monterer kaken

 

Montering

 

Legg bunnen opp ned på serveringsfatet, dynk rikelig! (Jeg dynket ed sukkerlake med sitronskall)

Hell kremen i en sprøytepose og sprøyt ut kremen på toppen av kakebunnen

Pynt med friske bær som du etterpå pensler med glaseringen til de er blanke og fine, gjerne flere omganger

Sif har fått føll !

På Lørdag kom endelig føllet til Sif ! Selvfølgelig på en kveld Stein hadde nattevakt og alle barna var her, men heldigvis var Christoffer og en venninne her og de var så greie at de var barnevakt ett par timer så jeg fikk dratt å se den lille nykomlingen! 

Hadde sagt det tidligere,,, Jeg har begge de andre gangene jeg har vært gravid fått samme kjønn som hesten som skulle ha føll i familien samme år. Siden jeg visste jeg får jente sa jeg at det kommer ett hoppe-føll.. Hehe, og gjett hva!! Det gjorde det.. ei lita svart/ mørkebrun hoppe! Verdens nydeligste selvfølgelig! Født kl 23 på lørdagskvelden, og Sif gjorde en god jobb og fødselen gikk veldig fint heldigvis <3 

Føllet er etter Raja Mirchi, Han har kjørt inn SEK 8 726 632, og er vinner av Svensk Travkriterium, Ulf Thoresen Memorial, Svensk Uppfödningslöpning, Svensk Mesterskap og Gran Premio Tino Triossi. Annen i Norrbottens Stora Pris.

                                                                                    

 

 

Vi har kommet til uke 31, møtet med lille <3 nærmer seg !

Hærregud… Nå føler jeg meg rett og slett supergravid! Og enda værre skal det bli !  Haha… skjønner ikke at magen kan bli stort større snart… Følelsen av å være diger og klumsete blir større og større. Bare det å komme seg ut av senga krever en egen teknikk liksom, veldig morsomt å se på for alle andre i familien da, hehe.. 

Må bare innrømme at jeg synes det var litt godt nå med noen dager som er litt kjøligere, har jo vært så varmt i det siste. Liker alltid sommer, varme, soling og alt som hører med jeg, men nå når jeg er inn i tredje trimester koker jeg rett og slett over på sånne dager! Klarer å sitte ute kun i korte perioder før jeg må inn å puste litt igjen. Jeg har besøkt det lokale svømmebassenget på ettermiddagene for å avkjøle meg litt, det har vært helt fantastisk. Men igår og idag har det vel knapt bekket 12 grader her i trøndelag så ingen problem da 🙂 

Vi begynner å få mer og mer klart til at lille jenta vår skal komme, stelle plassen er klar på badet, senga er klar og vi har fått en utrolig fin vogge fra lille <3 sin oldemor og oldefar i Kristiansund.

Det eneste vi mangler er egentlig vogn, og den kommer på plass neste uke forhåpentligvis. Etter det er det bare å vente på at tiden skal bli inne.

Om ett par uker skal vi igjen på ultralyd, det blir spennende. Skal sjekke morkake og leie.. Jeg kjenner dog at hun ligger i sete enda, noe som visst er ganske vanlig med morkake plasseringen jeg har. 

Og tenk nå er det max 66 dager til vi får se henne… 66 dager igjen av mitt aller siste svangerskap. Hver gang jeg tenker på det må jeg kjenne ekstra etter hvordan det føles å ha ett lite liv inni magen. Bare for at jeg ikke skal glemme det! Selv hvor lei og sliten man er innimellom er det jo en helt fantastisk opplevelse, bære frem ett liv som er en blanding av meg og mannen min. Ett helt nytt menneske som vi har laget sammen, med en unik personlighet, utseeende og meninger.. Så rart når man begynner å tenke sånn på det. Er jo virkelig magisk!

Denne uken er hun blitt 1750 g og 37 cm lang, og det meste av indre organer er ferdig dannet! Og alle sanser er utviklet..syn, hørsel, smak, lukt og følelser

 Og en annen morsom funfact… Hun tisser faktisk 5 dl i døgnet! Jammen godt forstervannet fornyer seg hver 3. time! 

Ifølge babyverden er hun nå like lang som en postkasse, haha!! Litt merkelig sammenligning kanskje??

Vi gleder oss til å bli kjent med deg lillemor!! Og etter livet i magen å dømme skal ikke livet bli kjedelig med deg 🙂