Velkommen til verden Naiia ❤️

Velkommen til verden Naiia ❤️

Endelig har den lille prinsessa vår kommet 🌸

Etter ei helg med masse følelser, spenning, nerver og glede hadde vi oppmøtetid på St.Olavs kl 0900. Vi var nr 3 i køen på operasjonssalen og eksakt tidspunkt for vår del var vanskelig å forutse. 

 

Når vi kom fikk vi vårt eget rom på barselavd. Den skulle vi få beholde under hele oppholdet. Så startet ventetiden… Det virket som uendelige lange timer.. Men det positive med det var at vi ble oppdatert underveis om hvordan vi lå an i løypa av jordmor. Programmet på operasjonssalen var tettpakket. Men Ca kl 12 ble det lagt inn kateter og jeg fikk paracet og ibux. Nå var det hele snart i gang og hjertene til Steini og meg slo litt fortere.. Nervene var i helspenn!!! Men samtidig var det masse glede over å snart se babyen vår❤️ 

Vi roet nervene med å se litt serier på PC’en mens vi ventet. Kl 1325 kom jordmor å hentet oss… Jeg ble kjørt ned i senga mi på operasjonssalen. Der stod det mange mennesker å ventet på oss. Steini måtte vente i gangen til jeg hadde fått spinalbedøvelse. Tror han synes det var langtekkelig å vente på gangen. Heldigvis møtte han visstnok noen koselige folk å prate med utenfor operasjonssalen som tok fokuset bort fra ventetiden.

 

Spinalbedøvelsen som jeg hadde grudd meg til, gikk over all forventning. Det var ikke noe å grue seg til i det hele tatt. Jeg hadde veneflon i begge hender og måleinstrumenter over alt. Følte at de passet godt på meg og babyen.

Så ble Steini hentet inn. Han så jo riktig så staselig ut når han kom inn til meg med hette, munnbind, frakk og hansker 😂😊 han fikk sitte ved siden av meg oppe ved hodet under hele inngrepet. 

Alle på operasjonssalen var virkelig supre til å roe ned en nervøs mamma og pappa.                    Så koselig å være der, virkelig! De bak forhenget snakket litt om løst og fast å forklarte ting nøye underveis. 

Så startet de.. Det var en skikkelig merkelig følelse å kjenne på at noen driver å «roter rundt» i magen din, uten at man egentlig kjenner hva som skjer. Underveis fikk jeg en stor blødning når de åpnet livmorveggen.. Da ble det en litt annen stemning i rommet og legene ble litt mer stresset og konsentrerte… Men de fikk stoppet det ganske raskt.

Det neste vi hørte var små klynk av jenta vår, og tårene trillet for mamma og pappa som satt bak forhenget å ventet på mirakelet sitt ❤️

Og endelig!! Der dukket hun opp! En frisk og fin og helt perfekt liten jente på 3200 gram og 49cm.. Jordmor tørket av henne litt og Stein fikk klippe navlesnoren før hun kom på brystet mitt. Da var alt glemt… hva de holdt på med i magen min ble da plutselig ubetydelig når Naiia kom på brystet mitt. En helt fantastisk og overveldende opplevelse! ❤️

 

Keisersnittet var faktisk ikke noe å grue seg til. En flott fødsel og opplevelse ble det. Selv om jeg mistet litt for mye blod er formen veldig god nå i dag.

 

Nå koser vi oss glugg på barsel med nurket vårt, bortsett fra at det er hinsides varmt da. 33-34 grader utenfor og altfor varmt inne på rommet. Hadde St Olav hatt et fungerende klimaanlegg for dager som dette, så hadde opplevelsen vært perfekt. Det eneste positive for Steini med at det er såpass varmt, er at han får kjøpe is til oss på 7/11 litt for mange ganger i løpet av dagen. Alt går litt bedre og enklere så lenge han får seg litt iskrem i gitte situasjoner har jeg funnet ut 😂

 

Navnet som prinsessa vår fikk er et litt spesielt navn. Naiia var det Stein som foreslo. Det betyr nemmelig lillesøster på grønlandsk. Det kunne ikke passet bedre for en bonusfamilie som oss! Hun er jo alle barna våre sin felles lillesøster! Og navnet, slik vi valgte å skrive det, er hun foreløpig alene om å ha i Norge. Vi elsker iallefall navnet hennes og prinsessa vår❤️

I morgen blir vi FORELDRE igjen <3

Det føles så uvirkelig og rart men imorgen drar vi på St. Olavs for å bli foreldre! Rart å vite når det skjer og at det skjer på den måten… Klarer ikke å bestemme meg for om jeg gleder meg eller gruer meg, men er nok en blanding. Gleder meg VILT til å møte babyen, og gruer meg masse til spinal og operasjon.. Tror nesten ikke på at det er virkelig… tror egentlig ikke jeg skjønner det før jeg ser henne og holder den lille jenta i armene mine imorgen.Kjenner det bølger opp i meg fra tid til annen idag, ventetiden er over..  

Jeg prøver å kjenne og nyte de siste timene av graviditeten, aldri mer skal jeg kjenne små spark i fra innsiden av magen igjen.. Litt vemodig, men samtidig er jeg fryktelig sliten så det skal bli godt å få graviditeten overstått. 

Jeg har aldri operert før så er veldig spent! Skal være glad når etappen på operasjonsbordet er overstått, smertene etterpå skal jeg nok takle tenker jeg. Men gruer meg og gleder meg til å ligge der på bordet med spinalbedøvelse og vite at de skjærer i meg… wææ!  Sikkert en merkelig følelse å kjenne at noe skjer og at de plukker babyen vår ut av magen, selv om det ikke gjør vondt. Veldig spent på ALT som skal skje imorgen!

Håper vi får sove godt inatt.. Slik at både far og mor er opplagt og forbredt på opplevelsen vi skal igjennom imorgen. Vi er nr 3 på programmet imorgen så litt usikker når det blir, men vi skal være på sykehuset til kl 09 og får da utdelt ett barselrom vi får vente og forbredt oss på til det er vår tur. Håper det ikke blir veldig lenge å vente. Bedre å få det overstått på alle måter. 

Nå er det siste innspurt her hjemme, vasker litt i huset idag. Etterhvert må sykehusbagen pakkes helt ferdig også!

Wish me luck!! 

Nå er det meste klart til lille <3 kommer… Om formen tillater det skal dere få oppdatering på fødselshistorie og navnet på snuppa vår imorgen kveld <3

Lager barndomsminner…. Mormor´s ripsgele !

Dette minner meg virkelig om barndommen min, og ikke minst mormor. Hun lagde ripsgele hvert år og smaken og lukten tar meg tilbake til da jeg var lita jente og fikk servert brødskive med ripsgele hjem til min mormor og morfar. Koselig!

Idag var jeg på ripsbærslang hjem til mamma og pappa. De var akkurat passe modne nå, blir de for modne går pektin nivået ned i bærene ned og geleen blir ikke stiv. 

Oppskrift på ripsgele

 

Plukk så mye rips du bare orker, jeg plukket idag ca 1,5 kg. Det ble ca 1 l saft å lage gele av.

Putt ripsen og 2-3 dl vann pr kg rips i en kaserolle og kok under lokk i ca 30 min.

Når ripsen har kokt ferdig, siler du innholdet i kasserollen igjennom en finmasket sil eller ett kjøkkenhåndkle. Tøm deretter innholdet i kaserollen igjen og kok ett par minutter.

Tilsett sukker… 750 – 900 g pr l saft. 

La koke i 15 minutter uten å røre, fjern skumlaget som danner seg på toppen etter koketiden er over.

Tøm geleen over i kokte glass ( da holder den seg lenge) og avkjøl.

Nydelig på nybakt brød <3

 

Savner barna litt ekstra….

En negativ men også litt positiv ting med det å være deltidsmamma/ pappa som vi er her i huset,  er at man virkelig får kjenne på det å savne barna sine,,, Ikke det at savn er en god følelse, ikke i det hele tatt!! Jeg er av den mammatypen som sikkert er mer avhengig av barna enn de er av mamma’n sin, jeg kan finne på å gråte en tåre enda jeg bare fordi jeg savner de sånn og tenker på de og tiden jeg mister sammen med de..Nå har vi vært sammen med barna våre i nesten 4 uker sammenhengende i sommer. Nå har de dratt… Det er veldig tomt her hjemme, og stille… Det får meg til å tenke litt ekstra og sette litt ekstra pris på at vi har de i livene våre,,, og tiden vår sammen akkurat nå!

 At vi klarer å nyte alle øyeblikk , og vil gjøre tiden sammen til kvalitetstid. Vi har ikke vært på noe ferietur i sommer vi, vi har vært hjemme. Tatt dagsturer ut i fra min dagsform og været. Men vi har vært sammen! Det er det viktigste, det er det som spiller en rolle… tiden vi er sammen som en familie. At vi ser hverandre og skaper minner sammen. Det er viktig å huske det! Også i den travle hverdagen.. En dag kommer vi til å savne alle øyeblikkene…. alt vi kanskje irriterer oss over idag til og med. En dag vil vi alltid få være i fred på badet, være helt stille og fredfullt under alle måltider, rolige morgener med masse tid til bare oss selv… En dag om ikke alt for lenge vil det ikke være noen vi må underholde i sommerferien lenger, da har de sine egne liv.

Da savner vi at noen trenger oss, roper på oss 100 ganger om dagen.

En dag vil vi savne det vi opplever som stress idag, at vi kjenner frustrasjon for alt vi ikke rakk eller klarte å gjennomføre.. En dag kommer vi til å klare dette LETT, en dag kommer vi til å ha MASSE tid. Barna våre kommer til å vokse fra oss og bli store, Og alt dette forstår jeg ekstra godt nå. Jeg kjenner på det hver gang barna drar og er borte. 

Nå skal de være bort i tre lange uker ifra oss. Allerede har jeg tenkt tankene her mange ganger! Så heldig vi er som har barna…! Som jeg gleder meg til de kommer til oss igjen, klarer nesten ikke vente!

Nyt barna deres folkens, ALT med de… En dag kommer du til å savne ALT ! Savne å levere og hente de på skole og barnehage, savne å måtte gå på soverommet å si godnatt for 10. gang pga at de stadig har noe å fortelle noe de har glemt eller at de MÅ ha litt vann, gi en ekstra nattaklem  osv…Savne de hektiske dagene, rotet og kaoset!

Teller ned til det som hører med til å være foreldre dukker opp i livene våre igjen, savner det så masse når det ikke er her… Da først er vi hel igjen… ! Kaoset er komplett og aldeles nydelig.. Og tenk, når de kommer tilbake er vi blitt en ekstra person i huset.. Lillesøster er på full fart inn i huset for fullt! Hærlig!

oppdatering etter siste besøk ved svangerskapspoliklinikken

På fredag var jeg og Stein-Inge på ny kontroll ved svangerskapspoliklinikken på St. Olav.. Må si vi føler oss godt tatt vare på der inne. 

Det ble først tatt en ny CTG, årsaken til det er å forsikre oss om at lillemor ikke har hjertefeil ( kan være en årsak til for lite forstervann). CTG´n så fin ut som sist og vi har ingen grunn til å tro at det foreligger noe hjertefeil hos babyen. 

Etter samtale med lege på poliklinikken ble vi enige om å sette opp keisersnittdato, å melde det inn først som sist, så nå har vi en dato vi vet at babyen vår kommer på ! Veldig spesielt og rart å vite det, men også veldig praktisk! Nå har jeg begynt å tenke masse på keisersnittet og hvordan den opplevelsen kommer til å bli. Mine tanker om å ikke kunne føde normalt nå er helt avslappet, jeg føler meg på ingen måte snytt for opplevelsen siden jeg har vært igjennom det to ganger før. Jeg føler det tvert imot trygt med tanke på at morkaken fortsatt ligger 6 mm ifra mormunnen. 

Hovedårsaken til at jeg skulle på en ny sjekk bare 4 dager etter sist time var at jeg har lite fostervann, jeg har fortsatt i nedre grense for fostervann ( største lomme uten navlestreng er 2,5 cm ) skal tilbake for ny kontroll på torsdag, blir det mindre enn 2 cm er det usikkert hvor lenge babyen kan være i magen. Men siden vi nå er inn i uke 35 skal det gå fint om det blir nødvendig, selv om hun helt klart drar fordel av å ligge i magen en tid til 🙂 Ingen forandring å se på UL på fredag, så vi håper det holder seg stabilt eller øker i mengde. Siden mandag hadde babyen skiftet leie fra sete til hodeleie da. Ei lita lur ei jeg har i magen, blir spennende å se om hun har snudd seg igjen på torsdag.. har en liten følelse på det 🙂

Ting faller på plass her hjemme nå, alt kom så nært på nå når vi vet hvilken dag hun kommer til verden på. 

hentesettet er klart, gammeltante Birgit har kjøpt det til lillemor <3 Sååå fint! Itillegg får hun en hvit bomulsjakke til å ha utenpå..

 

 

 

oppdatering etter ultralyd…

Ultralyd uke 34

 

i går var vi på ultralyd igjen, siste sjekk av morkakeplassering før fødsel. Var kjempespent siden den hadde flyttet litt på seg når jeg var inn i uke 28, fra å ligge totalt over mormunnen lå den da kant i kant. dvs ca 6 mm ifra. Muligheten var der for at jeg kanskje skulle føde naturlig likevel på det tidspunktet, men det innebar at morkaken måtte trekke seg enda litt opp og ifra mormunnen. 

 

Nå har vi kommet til uke 34 og resultatet var etter nøye sjekk med både utvendig og innvendig UL, at morkaken ligger på nøyaktig samme seted som i uke 28, for nære til normal fødsel og fortsatt med blødningsfare. I tillegg ligger lillemor i seteleie og kommer mest sannsynligvis ikke til å snu seg nå på dette tidspunktet. Grunnen til seteleie er som legen sa også mest sannsynligvis pga morkakeplasseringen, det er ikke mulig å feste hodet når morkaken ligger der den ligger. Som om ikke det er nok, har vi fått en liten bekymring til… Jeg har lite fostervann.. Fant kun lommer på ca 2 og 2,5 cm, så det er lite. ( Normalen er på 5-25 cm ). Så ble en langvarig affære på sykehuset i går, når de finner så lite fostervann undersøker de årsakene til tilstanden siden det kan være mye forskjellig.

  • nyrefunksjon hos babyen
  • Lekkasje av fostervann
  • Morkakeproblemer ( lav gjennomstrømning som gir nedsatt resirkulering av fostervann i urinveier og lunger)
  • Hjertefeil

Så vi var på ulike kontroller på poliklinikken på kvinne/ barn, alle testene ser bra ut og det er ingen grunn til å tro at det er noen avvik på babyen. de vet rett og slett ikke hvorfor det er lite fostervann. Jeg skal tilbake allerede på fredag å kontrollere at det ikke har blitt enda mindre vann. Om det er tilfellet kommer de til å forløse lillemor. Så er veldig spent på fredag også. Om nivået fostervann er likt eller i beste fall har økt setter de opp keisersnitt i uke 37-38. Så nå nærmer det seg skikkelig!

Hun ble målt til å være ca 2200 g nå, og legger på seg 200 g i uken fremover. Håper hun får være litt lenger i magen slik at hun blir litt større før hun kommer ut til oss. 

 

 

Første dagen i Juli

Juli ble innledet av 26 grader og skyfri himmel her hos oss! Dagene er så fantastisk om sommeren. Barna er ute og koser seg i sola, bader og leker i hagen, kveldene lyse og for min del mer passende temperatur til å sitte ute i.. Går ut og inn hele dagen igjennom nå pga varmen men man skal ikke klage! Sydentemperaturer i trøndelag er jo bare supert tross alt! Alt er liksom lettere på sommeren, man får så mye mer utav disse lange lyse dagene. 

Idag har barna badet og badet hele dagen igjennom. Vi har jo ett bestway basseng på verandaen som er flittig brukt i varmen, samtidig bor vi nærme andre badeplasser som vi benytter oss av. Idag har barna badet både hjemme og i elva. Vi har grillet ute og koset oss masse! Heldigvis er det meldt fint vær også imorgen . PS : skal også på ultralyd imorgen… Er sååå spent, skal oppdatere om resultatet… Er så spent på om morkaken er på samme sted eller om den har flyttet litt mer på seg, har mye å si iforhold til om det blir keisersnitt på oss, tenk isåfall er det bare 4 ( !!) uker igjen <3