Vår nye tilværelse…

En stund siden jeg har prioritert å skrive noe på bloggen nå. Jeg har hatt fullt opp, ikke pga at Naiia er så spesielt krevende, tvert imot.. men rett og slett pga at vi har brukt tid på å bli kjent med det nye mennesket i familien vår. Vi er virkelig hodestups forelsket i den lille jenta vår og nyter hvert minutt sammen med henne. 

Hele familien koser seg i den nye situasjonen, det har gått fint med storesøsken også. Hun blir jo familiens lille maskot og lillesøster hun her. Attpåklatten vår..

Tenk idag er hun allerede en mnd..akkurat idag! Tiden har gått så fort, tiden med brystspreng, såre pupper, frustrasjon over amming, søvnmangel, bæsj, gulp og alt det andre som hører med..  Men også i høyeste grad grenseløs  kjærlighet, glede, kos og familietid.. Åhh…vi koser oss sånn <3

Naiia er en rolig og god liten babyjente.. Vi har hatt noen våkennetter skal sies, men nå i det siste har hun sovet natten igjennom og det har vært veldig deilig. Tror det har en sammenheng med at jeg har måttet krype til korset og startet litt med MME.. Har slitt med ammingen med alle tre barna. Blir liksom mer anstrengende enn kos til meg. Hadde syyyykt såre bryst de første to ukene, var så ille at tårene spratt når jeg ammet og da blir det ikke så mye kos. Jeg startet med brystskjold og da ble det litt bedre. Men har litt for lite melk, så Naiia får nå litt påfyll med MME innimellom iløpet av dagen. Litt nederlag og heller ikke denne gangen få det helt til men… sånn er det. Det viktigste er at hun fortsatt får morsmelk også, håper jeg kan fortsette med det lenge.. 

Her om dagen tok vi babybilder av henne… Skal gjøre ett forsøk til fordi humøret var ikke helt på topp underveis men noen bilder ble fine.. her er resultatet :

Og her er ett fra behind the scenes haha!!

Har kjøpt litt diverse photoprops på ebay til babybildene faktisk.. skal vise dere litt hva jeg kjøpte senere..

 

Ha en fin dag !

 

Pupp over og ut… Godt inn i barselstiden på alle måter :)

Det vi har opplevd de siste dagene må være høyt på listen over de stolteste og mest fantastiske man kan oppleve som menneske..Jeg er så forelsket i den lille jenta vår at ord kan ikke beskrive det som skjer inni ett mammahjerte når man får barnet sitt etter 9 mnd svangerskap. Hjertet flommer rett og slett litt over for både mamma og pappa her i huset om dagen. 

i dag kom vi hjem med snuppa vår etter tre netter på barselsvd på St. Olavs. En flott opplevelse å være der også. Ble jo ikke noe opphold på sykehushotellet denne gangen men var ikke såå stor forskjell på å ligge på barsel heller forsåvidt. Man føler seg godt passet på samtidig som man har enerom med bad hvor mamma, pappa og den lille kan nyte tiden. Men det er jo en egen verden på en slik avdeling,.. virkelig. Jeg tror alle har sin egen mening om hvordan sitt barselsopphold er , noen liker å være der og noen lengter bare hjem. Jeg er en blanding av begge deler egentlig. Det er deilig å være der og ha noen som man kan spørre om ALT med barselstiden og babyen i umiddelbar nærhet. Jeg er en litt bekymret barselmamma nemlig, hehe.. selv om det er barn nr tre er det stadig ting jeg er usikker på eller vil spørre om iforhold til babyen. Det føles som en liten ferie ifra det normale livet der alt bare kan dreie seg om det som skjer der og da, og virkelig nyte tiden som nybakte foreldre i fulle drag. Verden på utsiden føles langt unna babybobla du tillater deg å være i disse dagene. Samtidig lengter jeg til å komme tilbake til det normale, huset vårt, senga mi…  komme igang med livet sammen med det nye mennesket og resten av familien sammen. Åhh..det har jeg gledet meg veldig til hele svangerskapet. Familien føles helt komplett nå med lillesøster Naiia i hus <3

dav

Det er mye som skjer på en barselavdeling og dagene går raskt faktisk… Det er velkomssamtaler, veiinger, kontroll hos barnelege, ammingen skal igang med den veiledning og innsatsen det kreves . Phu… der har jeg lagt ned energi de siste dagene. Vonde pupper utav en ny verden, jeg har mest lyst til å grine de første 10 sekundene Naiia ligger på puppen. Men !! Melken har kommet og da må jeg bare stå igjennom det, snart er det vonde over håper jeg. Har jo vorkelig lyst til å få til ammingen skikkelig denne gangen etter å ha halvveis fått det til de to første.. Har fått litt veiledning av jordmor på avd angående dette, er jo viktig med riktig teknikk og ammestilling, har også by the way fått både plaster og salve også da… hehe.. Med blod, svette og tårer skal denne ammingen komme i havn tenker jeg, haha!! Må tilføye at dette innlegget er skrevet med brystspreng de lux!! Det er visstnok normalt nå på dag tre etter fødsel men AU assa!! Skikkelig vonde, harde, hovne, verkende pupper er ikke noe særlig!

Ifra ammehjelpen sine sider:

” Ved tidlig brystspreng (2-4 dager etter fødselen) øker riktignok melkeproduksjonen, men det har også skjedd en fysiologisk endring i brystene dine. Blodtilstrømningen har økt betraktelig for å forberede brystene på at det skal produseres melk, og med økt blodtilstrømning kommer det også mer væske ut i vevet. Du blir faktisk altså hoven, det vi så fint kan kalle “ødematøs?.
Denne endringen er forbigående, varer ca en uke, pluss/minus. Råmelken skal endre seg til moden morsmelk som skal ernære det voksende barnet ditt. Så snart melkekjertlene dine produserer moden morsmelk så vil hevelsene gradvis gå ned igjen.”

1 Uke !!! Hjelpes !!

Til dere andre som skal bli mamma eller akkurat har blitt det, det er en fulltidsjobb å være mamma i denne perioden, det kreves mye energi. Ta vare på dere selv oppi alt. Lite søvn, lite energi en baby som krever deg dag og natt er en stor jobb. Men du verden for en opplevelse likevel! Det største man som menneske kan oppleve synes jeg. Jeg klarer knapt å legge ifra meg lille babyen vår, kunne sett på henne hele dagene og aldri fått nok. Er så takknemmelig for at vi har fått henne i familien vår <3