Dåpen

Reklame | sjarmtroll.no

Dåpen er vel gjennomført og ble en fin dag.

Etter en hektisk helg med pynting, matlaging og baking var vi temmelig slitne på lørdagskveld , det skal jeg ikke legge skjul på. Vi lagde maten selv og hadde koldtbord med Spanske kjøttboller, ostefat, karbonader, vårruller, spekemat, pastasalat, eggesalat, røkt laks, eggerøre og kyllingklubber med brød og loff til.. Det ble mer enn nok mat og MER enn nok kaker!! 

Jeg bakte dukkekake, denne er lagd med Annas sjokoladekake oppskrift, sjokoladesmørkrem inni og vaniljesmørkrem utenpå farget med gelefarge i rose. 

Ikke så lett å se på bildet men denne er bakt i en silikonform formet som en krone, Sjokoladekake inni her også. ( Marengsene i bakgrunnen finner du oppskrift på her)

Jeg bakte også 50 Makroner som jeg glemte hjemme! 

Dina fant en ide til bordkort på pinterest som hun hadde ansvar for å lage, de ble kjempefine! Rett og slett hvite servietter brettet og klippet som en dåpskjole og lagt på middagsservietten! Smart og dekorativt, kjekt med store barn som hjelper til 😉

Skulle så gjerne ha lagt ut film av ungene som sang for søstra si også! Litt usikker på hvordan jeg gjør det eller om det er mulig? Uansett…søsknene sang ” lille menneske” for lillesøstra si, og ikke ett øye var tørt tror jeg! De var så flinke! 

Hele bonusfamilien samlet <3

Denne minneboksen har alle gjestene våre skrevet en hilsen til Naiia i, den skal jeg ta vare på frem til konfirmasjonen hennes. Da skal hun få den og lese alle hilsner, ønsker og gode ord som ble skrevet til henne helt i starten av livet. En fantastisk gave! 

Alt i alt en fin dag, vi koste oss med storfamilien og venner som så sjeldent er samlet som på en slik dag. 

 

NÅ er det vel ikke for tidlig å planlegge litt for advent?

Jeg er kanskje den mest “julete” personen jeg kjenner.. Jeg elsker julen og synes det er den mest fantastiske tiden på året. Dette vil jeg også da hvert år gjerne spre til barna i huset! Selv om minn mann ( Grinchen), ikke er i nærheten så vill etter jul som meg selv og synes det er galskap hvor tidlig jeg starter juleplanlegging osv. Nå er det nemlig rett før julesangene ljomer i huset vårt, haha!! 

Så idag har jeg startet med å planlegge både adventskalender til barna OG mannen.. Samt forbredelser på at rampenissen kommer i hus.. For jeg synes jo det er sååå gøy å se barna på morgenen når rampenissen har gjort sine pek! Hva skal han finne på i år?

 1.  Flytte inn med velkomstbrev og deilig frokost <3 
 2. Lage skotog som han sitter i selv 
 3. Lage snøengel i mel på kjøkkenbenken med lapp om baking idag
 4. Bade i vasken på badet 
 5. Sette frem ingredienser til kakao kos etter skolen
 6. Snurre masse dopapir rundt omkring på stuen, selv sitter han å disser på en dorull i døråpningen 
 7. Bæsje i glass! ( bruk nugatti el.)
 8. Male snømann med barberskum på speilet
 9. Lage grøt til frokost eller til barna kommer hjem fra skolen
 10. Tape klærne til barna opp på veggen
 11. Pakke inn skolesekken i gavepapir
 12. Lage lunsjbokser til skolen ferdig på benken, med lapper eller noe morsomt nedi
 13. Blåse opp ballonger og putte i dusjkabinettet eller rommet til barna
 14. Pynte til jul på rommet til barna
 15. Lage pepperkakedeig
 16. Farge melken grønn eller rød evt bytte ut melken med rød julebrus
 17. Sette frem ingredienser til dropskoking
 18. Se en julefim / sitte med en i fanget
 19. Lage snølykt i marshmallows med beskjed om at barna kan lage en hver utenfor huset
 20. Spise av nugattiboksen 
 21. Sitte på benken med ingredienser til pepperkakehus og pynt
 22. Gjemme kalendergavene til barna i kjøleskapet
 23. Henge masse sokker på juletreet
 24. Avskjedsbrev og julestrømpe

Gleder meg skikkelig til 1. desember!!!

 

Karamellisert popcorn!

Sist helg lagde vi noe nytt. Tanken er at jeg skal bruke det til pynt på toppen av cupcakes, donuts og karamellkake. Men det er syyykt digg bare i seg selv også. Er noe med den kombinasjonen imellom søtt og salt som jeg bare elsker!

Lettvint var det også! Blir ett fantastisk crisp karamellfilm utenpå popcornet av denne oppskriften. 

 

 • 100 g Smør
 • 100 g Mykt brunt sukker
 • 100 g Lys sirup
 • 1/4 ts Natron
 • 1,5 ts Salt
 • 75 g Poppet popcorn

Smelt smør i en kjele, rør inn sukker og sirup og la koke litt til sukkeret løser seg opp 2-3 min ( ikke rør ).. Så skal det koke i nye tre minutter, men nå skal du røre i kjelen hvert 30 sekund. ( obs…pass på så du ikke har for høy varme, jeg og Dina svidde denne blandingen første gang vi prøvde hehe..).

Nå rører du inn natron og salt, rør godt..Natronet gjør at karamellen blir lysere og mer fluffy på en måte. Fasinerende å se på synes jeg 🙂

Nå kan du røre inn popcornet, bland det godt sammen og spre det ut på en bakepapirkledd stekeplate.

Stek i ovnen på 150 C i ca 6-7 min!

 

 

GIVEAWAY ! Den vakreste gaven til babyen

Reklame | Sjarmtroll.no

Jeg har oppdaget den perfekte dåpsgaven!? En boks til de fineste minner!!

Hvorfor ikke gi babyen en minneboks med hilsener fra familie, venner, kjente og kjære som er med barnet igjennom hele livet? Den passer forsåvidt like godt til barsel eller babyshower gave også. I den ligger det kort som gjestene i dåp/ babyshower o.l  kan skrive en hilsen, ønsker, livsmotto eller lignende på. Disse legges tilbake i boksen og taes vare på.

Kanskje er det en ide å ta den frem når Naiia skal konfirmeres og at hun får den som en gave da tenker jeg? Hvor magisk hadde ikke det vært? Må være spesielt og rørende å få en slik gave tenker jeg. Masse hilsener og ønsker som var skrevet når du var en liten baby <3 En skikkelig blast from the past!

 

I forbindelse med Naiia´s dåp 18. November har vi i samarbeid med http://www.sjarmtroll.no/ gleden av å gi bort en minneboks!

Det du må gjøre for å bli med i trekningen er :

– Følg @jannerog og @sjarmtroll.no på Instagram ( delta gjerne på instagram også)

– Lik facebooksiden til bonusfamilien – her

— Kommenter dette innlegget 

Vinneren trekkes på dåpsdagen 18.november!

-Lykke til-

 

 

Halloween!!

I år ble det en litt annerledes halloween, vi leverte guttene i går tidlig og de skulle ikke feire med oss i år. Dina og Naiia var hjemme, Dina skulle på halloweenfest med klassen sin. Er veldig kjekt at barna samles til en felles halloweenfeiring synes jeg istedet for trick or treat fra dør til dør.

Kjenner jeg blir mer og mer glad i halloween for hvert år som går egentlig. En morsom feiring for barna som begynner å krype under huden på meg. 

Dina har vært forberedt på halloween en god stund og funnet klær og stæsj litt her og der. ørene og hodeskalle ørepynt fra Bikbok, genser fra HM og strømpebuksen er kjøpt i Spania når hun var der i høstferien. 

.Her er resultatet!

 

Før hun dro på fest måtte vi jo spise middag som er halloween verdig 🙂