De beste risbollene!

Jeg er i gang med julekakene, noen av de første jeg lager er de som kan fryses! Som disse supergode risbollene. 

Det jeg er mest opptatt av når jeg lager disse er at de ikke skal bli tørre, da blir de smakløse og kjedelige.. Etter å ha prøvd mange ulike oppskrifter er denne de beste jeg har smakt! 

 

Risboller

  • 150 g delfiafett
  • 100 g smør
  • 100 g mørk sjokolade
  • 100 g melkesjokolade
  • 2 egg 
  • 2 dl sukker
3ss kaffe
100 g puffet ris
litt flaksalt
4 dråper romessens
 
smelt smør og delfiafett i en kjele. Tilsett sjokoladen og la smelte, rør sammen
Pisk eggedosis av egg og sukker, rør inn kaffe, salt og romessens.
Bland sammen eggedosis og sjokolade/ smørblandingen. Tilsett puffet ris og vend sammen til en jevn røre. 
Jeg valgte å lage mine i cupcakes former siden jeg synes det er litt vanskelig å få de til å holde formen uten å flyte ut og bli flate uten.

Disse kan enten spises med en gang, oppbevares ca 1 uke i kjøleskap, eller de kan fryses.

Kos dere 🙂

Dette MÅ jeg gjøre for at det skal bli jul!

Jeg er veldig glad i julen og alt den bringer med seg av familietid, kos, ro, forventning, spenning og julestemning.. For meg opplever jeg julen litt ekstra magisk igjennom barna og deres juleglede, den smitter i hele huset. Jeg gjør endel utav førjulstiden, og er opptatt av å holde tradisjoner ved like. Både de vi skaper selv som familie og de jeg har med meg fra min egen barndom.

Det er ting jeg ikke kan være foruten, og nå ska dere høre hva jeg må gjøre i desember for at det skal bli jul i huset.

Bake julekaker

Det blir liksom ikke helt jul uten lukten av julekaker som lages i huset, dette er ett barndomsminne for meg. Mamma har alltid bakt mye til jul, og adventstiden blir liksom ikke det samme uten den lukten i huset. Dette har jeg tatt med meg og har mine favoritter jeg lager hver jul. Disse skal jeg legge ut oppskrifter på etterhvert som jeg baker, Det er bl.a Sara Bernard, berlinerkranser, peppernøtter, kolakaker, smultringer, pepperkaker, hvite kakemenn og litt diverse konfekt.. 

Høres kanskje mye ut, men jeg liker å bake og koser meg med julemusikk. Masse julestemning i baking til jul synes jeg. Og den lukten! Beste av alt er lukten av pepperkaker. I år skal jeg teste ut en ny oppskrift! 

 

Julemarked

Julemarkedet i Trondheim er så stemningsfullt! Dette har vært på torget hvert eneste år., her kan man finne både lokalprodusert mat og julegaver. Det arrangeres teater og koserter, eller man kan bli med å kjøre hest og slede! Men det beste av alt er lukten av juletrær, brente mandler og gløgg synes jeg

<3

Se juleflmer

I Desember er det ett must for julestemningen å se ett knippe julefilmer. En ny favoritt er “The Christmas Chronicles” den er en Netflix film og ny av året ! Skikkelig koselig julefilm med alt det en julefilm skal inneholde!

Julegaveshopping i Desember

Alle synes det er så godt å være ferdig med julegavene før Desember.. ;Jeg derimot koser meg skikkelig med å gå i butikkene full av julestemning å kjøpe julegaver til mine kjente og kjære. Jeg liker å ha en plan da, vite hva jeg skal kjøpe, da går selve handlingen ganske fort. Men å kjøpe julegaver i Desember er superkoselig! Elsker å kjøpe gaver <3

 

 

Adventstid i huset og rampenissens første sprell

Desember er den mest magiske måneden i året for meg. Elsker alt som har med advent og jul å gjøre. 

Nå har endelig er første søndag i advent kommet, og vi skal henge opp stjerner, finne frem lys, dekorere adventsstake og tenne det første lyset. Utrolig så mye stemning dette bringer med seg i huset! Så langt har jeg hatt en fin søndag i advent sammen med Naiia, sett langrenn på TV og bare kosa oss. Selv om jeg kjenner jeg virkelig skulle ønske barna var hos oss i hele Desember.. er liksom litt ekstra savn nå før jul, er så mye koselig å finne på sammen som familie. Gleder meg veldig til de kommer på Torsdag!

Stein er på jobb, men i ettermiddag skal vi på middag til svigermor som skal diske opp med hjortestek til oss. Koselig start på adventstiden <3

Har pyntet ferdig årets adventsstake, og til og med hengt opp røde julegardiner på stua allerede

Rampenissen har også flyttet inn.. Sendte alle barna bilder av at han har kommet i går, de har jo vært så spent! De lurer veldig på hvilke rampestreker han kommer til å gjøre nå i desember. Jeg gleder meg like mye som barna! Synes dette er en kjempemorsom julekalender. I tillegg betyr det ikke gaver hver dag, men mange aktiviteter, forventning og spenning som jeg synes adventstiden skal handle om. Gaver får de jo nok av på julaften. Men rampenissen har noen adventsgaver planlagt også da.. <3

Og idag hadde han jammen tatt seg tilrette i stua, kosa seg med marshmallows!

Ønsker dere alle en fin 1. søndag i advent!